Interesse in een warmtepomp voor je zwembad?

Verwarm je zwembad optimaal en doeltreffend met een warmtepomp. Deze efficiënte zwembadverwarming is terecht de meest populaire verwarmingsmethode. Geniet van de voordelen en bespaar op je energiefactuur.

Hoe werkt een warmtepomp?

De warmte uit de buitenlucht wordt via een warmtewisselaar overgedragen aan het koelmiddel, waardoor het koelmiddel verdampt. De compressor brengt het verdampte koelmiddel onder hoge druk, zodat dit stijgt in temperatuur.

De gepatenteerde titanium spiraalwisselaar zorgt voor de warmteoverdracht aan het zwembadwater dat hierdoor tot 30°C kan opwarmen, zonder extra bijverwarming. Met een zwembadwarmtepomp breng je daar verandering in en kan je het hele jaar door jouw baantjes trekken, zelfs bij slecht weer of in de winter.

Prijs ontvangen voor je warmtepompt?

Vraag hier je offerte

100% privacy gegarandeerd

Warmtepomp zwembad

De meeste warmtepompen verwarmen je zwembad in praktijk tot 30°C. De gewenste zwemtemperatuur is meestal 26-28°C. Dit is vrij in te stellen. Afhankelijk van het model is het mogelijk bij een buitentemperatuur van 15°C al in een heerlijk verwarmd zwembad zitten. Belangrijk daarbij is dat je het zwembad goed afdekt als je niet zwemt, maar dat geldt voor iedere zwembadverwarming.

Warmtepomp voor het zwembad
Dat een warmtepomp de populairste manier is om een zwembad te verwarmen, is geheel terecht. Het is dus nog populairder dan zonnepanelen. Een verwarmingspomp voor je zwembad is veel effectiever en indirect nog energiezuiniger ook. Hoe dat zit leggen we uit onder de veelgestelde vragen verderop op deze pagina. Daar vind je overigens álle antwoorden op de wat algemenere vragen waar je wellicht nog mee zit. Voor advies en vragen over jouw persoonlijke situatie staan we per chat, mail en telefonisch graag voor je klaar. Om te beginnen even globaal en in een notendop hoe het proces van dit type zwembadverwarming eruit ziet:

Via een zwembadpomp wordt er doorlopend water uit je zwembad gepompt
Het zwembadwater gaat door een filter, zodat het schoon en helder blijft
Na de filtratie loopt het water naar de warmtepomp. Dit gebeurt vaak via een bypass kit om te zorgen voor een optimale doorstroming
Hier wordt het water verwarmd, doordat het water door de warmtewisselaar van de verwarmingspomp stroomt
Het verwarmde schone water stroomt vervolgens weer terug het zwembad in

warmtepomp-zwembad
warmtepomp zwembad

Wat is een warmtepomp voor het zwembad precies?

Een warmtepomp is de meest efficiënte manier om je zwembad te verwarmen. Dit doet het door buitenlucht om te zetten in warmte. Een koelvloeistof transporteert deze warmte naar de compressor, waar het onder hoge druk wordt samengeperst. Zo ontstaat er warmte die daarna via een spiraal afgegeven wordt aan het zwemwater. Een warmtepomp is de meest efficiënte manier om je zwembad te verwarmen. Dit doet het door buitenlucht om te zetten in warmte. Een koelvloeistof transporteert deze warmte naar de compressor, waar het onder hoge druk wordt samengeperst. Zo ontstaat er warmte die daarna via een spiraal afgegeven wordt aan het zwemwater. Hou er rekening mee dat je warmtepomp in de volgende situaties van een hogere kwaliteit moet zijn:

  • Als je ook wil zwemmen buiten de zomermaanden
  • Als je zwembad groter is
  • Als je filterpomp minder uren per dag werkt
  • Als je zwembad minder uren afgedekt is

Ga voor duurzame energie, ga voor "naam"

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

De grote voordelen van warmtepompen:

Voordelen
Altijd warm water, niet afhankelijk van de zon
Hoog rendement = laag verbruik
Milieuvriendelijk
Betrouwbaar
Stille werking
Eenvoudig te installeren
warmtepomp zwembad

Op zoek naar de juiste zwembadwarmtepomp?

Vraag vrijblijvend jouw gratis offerte aan