Zwembad warmtepomp

Warmtepompen zijn naast het verwarmen van je woning ook ideaal om je zwembad te verwarmen. Zo kan je met een zwembad warmtepomp ook bij frissere temperaturen genieten in je zwembad. Lucht-water warmtepompen bieden het hoogste rendement voor zwembadverwarming, maar met een warmtewisselaar kan je dat rendement maximaliseren.

​Zwembad verwarmen met een warmtepomp

Zwembaden kunnen perfect verwarmd worden met behulp van een warmtepomp. Ze halen warmte uit de omgevingslucht (tot 80%) en zorgen ervoor dat het water in het zwembad een aangename temperatuur bereikt. Het is de goedkoopste manier om een zwembad te verwarmen. Daarnaast is het efficiënt, zuinig en ecologisch.

Hoe werkt een zwembad warmtepomp?

De warmte uit de buitenlucht wordt via een warmtewisselaar overgedragen aan het koelmiddel, waardoor het koelmiddel verdampt. De compressor brengt het verdampte koelmiddel onder hoge druk, zodat dit stijgt in temperatuur.

De gepatenteerde titanium spiraalwisselaar zorgt voor de warmteoverdracht aan het zwembadwater dat hierdoor tot 30°C kan opwarmen, zonder extra bijverwarming. Met een zwembadwarmtepomp breng je daar verandering in en kan je het hele jaar door jouw baantjes trekken, zelfs bij slecht weer of in de winter.

zwembad warmtepomp

Op zoek naar de juiste zwembadwarmtepomp?

Vraag vrijblijvend jouw gratis offerte aan

zonnepanelen jg

Ontdek onze acties op zonnepanelen en warmtepompboilers