Thuisbatterijen

Thuisbatterijen vormen de perfecte aanvulling op een zonnepaneleninstallatie. Ze zorgen ervoor dat ongebruikte energieoverschot niet verloren raken, maar worden opgeslagen. Je kan die energie op een later tijdstip gebruiken, wanneer je zonnepanelen geen energie opwekken. Ze vormen zo de ideale aanvulling om je zonnepanelen ook te laten renderen op piekmomenten, zeer bewolkte dagen en zelfs ‘s nachts. JG Solutions heeft een uitgebreid assortiment thuisbatterijen om de thuisbatterij te vinden die past bij jouw woning en verbruik.

Hoe werkt een thuisbatterij?

Een thuisbatterij maakt deel uit van een volledig systeem. In de meeste gevallen bestaat zo’n systeem uit zonnepanelen, een batterij met een omvormer, een batterij-vermogensmeter en een noodschakelaar.

Een thuisbatterij levert het hoogste rendement in combinatie met zonnepanelen die zonlicht omzetten naar elektriciteit. Er zijn twee opties voor de zonne-energie die door de omvormer wordt omgezet naar wisselstroom. Enerzijds kan de energie onmiddellijk gebruikt worden om toestellen aan te drijven. Anderzijds kan ze opgeslagen worden in een thuisbatterij. In dat laatste geval kan je de energie op een later tijdstip gebruiken, bijvoorbeeld tijdens daluren of wanneer de zonnepanelen geen energie opwekken zoals ‘s nachts of bij zeer bewolkt weer. Een thuisbatterij is met andere woorden de ideale klimaatoplossing om het hele jaar door op een duurzame manier met energie om te springen. 

Combineer thuisbatterijen met zonnepanelen of een laadpaal voor een hoger rendement en een lagere energiefactuur

Door thuisbatterijen te combineren met zonnepanelen of een elektrische laadpaal verhoog je het rendement van de installatie. Bovendien verlaagt de combinatie van verschillende klimaatoplossingen je afhankelijkheid van het elektriciteitsnet en dus ook je energiefactuur op het einde van de maand.

Thuisbatterij in combinatie met zonnepanelen

De meest voorkomende combinatie voor een thuisbatterij is die met zonnepanelen. Een thuisbatterij heeft namelijk de capaciteit om energieoverschotten die je zonnepanelen opwekken op te slaan voor later gebruik. De opgeslagen energie kan je dan op een later tijdstip gebruiken wanneer de zonnepanelen geen energie meer opwekken. 

Thuisbatterij in combinatie met een laadpaal

Een laadpaal voor je elektrische wagen is een mooie aanvulling op een thuisbatterij. De reserves die door de zonnepanelen worden opgewekt kunnen namelijk perfect gebruikt worden om je elektrische wagen op te laden op om het even welk moment. Doordat de omgezette energie van de zonnepanelen wordt opgeslagen, kan je dus perfect je elektrische wagen ‘s nachts opladen met de thuisbatterij.

Interessante premies

Meer informatie over premies voor de installatie van een thuisbatterij vind je op de website van de Vlaamse overheid. Bij vragen helpt JG Solutions je uiteraard met veel plezier verder.

Voordelen van een thuisbatterij

Ons aanbod aan thuisbatterijen

Jouw thuisbatterij laten installeren door JG Solutions?

Vraag vrijblijvend jouw gratis offerte aan

zonnepanelen jg

Ontdek onze acties op zonnepanelen en warmtepompboilers