Zonnepanelen

De zon is een onuitputtelijke energiebron. Door te investeren in zonnepanelen draag je niet alleen bij aan een duurzame, groenere toekomst, maar bespaar je ook heel wat op jouw energiefactuur. Doordat je je eigen groene energie opwekt en inzet waar je maar wilt, ben je niet meer afhankelijk van externe energieleveranciers of schommelende tarieven. Dankzij thuisbatterijen (link invoegen) kan je nu ook kiezen wanneer je jouw eigen opgewekt energie gebruikt. 

Bovendien is de kwaliteit en uitstraling van zonnepanelen de laatste jaren alleen maar verbeterd. Zo heb je nu ook keuze in kleur. Je kan gaan voor de traditionele blauwe panelen of een zwarte variant. Daarnaast is de installatie ook voordeliger dan ooit tevoren.

zonnepanelen jg
Plaatsing zonnepanelen JG Solutions

Voor ieder dak de juiste installatie

De installatie van zonnepanelen kan je heel wat opbrengen. Er zijn echter een aantal invloedsfactoren die het rendement van jouw installatie beïnvloeden zoals de helling en richting van het dak, de locatie en de hoeveelheid schaduw. Daarnaast hebben ook de kwaliteit en productie van de zonnepanelen invloed. 

Onze ervaren installateurs hebben de nodige expertise om ervoor te zorgen dat jij de juiste installatie voor jouw woning of bedrijf krijgt. Zo kan jij genieten van een gegarandeerd rendement en ben je verzekerd van een professionele installatie die tot in de puntjes is afgewerkt. 

JG Solutions beschikt over een bekwaamheidscertificaat voor de installatie van zonnepanelen, inclusief omvormers en thuisbatterijen.

De werking van zonnepanelen

Wanneer je eraan denkt te investeren in zonnepanelen, wil je natuurlijk weten hoe dat nu precies werkt. Wij leggen het kort en eenvoudig uit.

De omgezette stroom gaat rechtstreeks naar de zekeringkast en wordt van hieruit naar de verbruikers gestuurd, zoals elektrische toestellen, wasmachine, koelkast, verlichting en dergelijke. 

De opgewekte stroom die je niet gebruikt gaat terug naar het net of kan je opslaan op jouw thuisbatterij.

Voordelen zonnepanelen

Nu de energieprijzen sterk stijgen, zijn zonnepanelen meer dan ooit een goede investering. We zetten enkele voordelen op een rij: 

Wil je ontdekken welke voordelen zonnepanelen voor jou hebben? Dan kan je een gratis adviesgesprek boeken.

Omvormers

Wie zonnepanelen laat installeren, heeft minstens één omvormer nodig. Deze zorgt ervoor dat je de zonne-energie die je opwekt kan gebruiken in huis. De omvormer krijgt via de zonnepanelen gelijkstroom (DC) binnen. Deze stroom wordt omgezet in wisselstroom (AC), die in je woning gebruikt kan worden.

Thuisbatterijen

Dankzij een thuisbatterij kan je nu ook je zelf opgewekte energie inzetten wanneer je maar wilt. Zonnepanelen wekken overdag veel energie op. Vaak gaat het om meer energie dan je met een gemiddeld gezin kan verbruiken op één dag. Een thuisbatterij slaat deze extra energie op voor een ander moment. Bijvoorbeeld ‘s avonds of ‘s nachts wanneer je meer elektriciteit verbruikt.

Ons aanbod aan zonnepanelen

Longi zonnepanelen

Ons aanbod aan omvormers

Jouw zonnepanelen laten installeren door JG Solutions?

Vraag vrijblijvend jouw offerte aan en wij zoeken een oplossing die bij jouw specifieke situatie past.

zonnepanelen jg

Ontdek onze acties op zonnepanelen en warmtepompboilers