Warmtepompboiler

Warmtepompboiler, energiezuinig verwarmen
Een behoefte die ieder van ons heeft is ons sanitair water verwarmen. Daarin biedt de warmtepompboiler de perfect oplossing! Eigenlijk kan de boiler als een lucht/water-warmtepomp beschouwen. Door warmte uit de buitenlucht te halen, is dit meteen één van de energiezuinigste manieren van verwarmen.

Prijs ontvangen?

Vraag hier je offerte

100% privacy gegarandeerd

warmtepomp duurzaamheid icons

Waarom een warmtepompboiler plaatsen?

Heb je zonnepanelen en wil je duurzamer wonen? Ben je toe aan vervanging voor je elektrische boiler? Of misschien is er geen gasaansluiting aanwezig? Het ruime assortiment warmtepompboilers creëert geschikte oplossingen voor elke woning.

Enkele andere goede redenen om te kiezen voor een warmtepompboiler:

  • Energiebesparend: het systeem heeft een digitaal bedieningspaneel met monitoring van energieverbruik, een fotovoltaïsche functie en kan samenwerken met MV-installaties.
  • Comfort: verschillende gebruiksmodi zijn gebaseerd op behoefte van de eindgebruiker. De boiler beschikt ook over een AUTO-modus en intelligente temperatuur instellingen dankzij monitoring warm verbruik. Alsook kan je gebruik maken van een BOOST-modus, ECO-modus en Afwezigheidsmodus.
  • Duurzaam: het systeem heeft een geëmailleerde tank van hoge kwaliteit en een drukventiel met beveiliging tegen storingen of drukverschillen. Er is ook een specifieke afdichting op de flens om roestvorming tegen te gaan.

Wat is de beste plaats om een warmtepompboiler te installeren?

De meest voorkomende plaatsen in huis om een warmtepomp te installeren, is de zolder of de gang. Vaak is dit in de buurt van de bestaande verwarmingsinstallatie. Belangrijk is dat de ruimte een plafondhoogte heeft van minstens 2 meter.

warmtepomp boiler instellen
warmtepompboiler

Prijs van warmtepompboiler

Gemiddeld ligt de prijs van een warmtepompboiler rond de €2500, exclusief BTW en installatie. De prijs ligt hoger dan een elektrische warmwaterboiler, maar betaalt zichzelf terug in minder dan vijf jaar. Bovendien bedraagt het rendement van een warmtepompboiler driemaal de waarde van de elektrische warmwaterboiler.

Overtuigd van de voordelen van de warmtepomp? Of misschien nog net niet helemaal… Wist je dat je een premie kan krijgen als het gaat om een bestaande woning voor een bedrag van €300? Dat is ongeveer hetzelfde bedrag als een warmtepompboiler jaarlijks verbruikt in een gezin van vier.

Ga voor duurzame energie, ga voor een warmtepompboiler!

Met meer dan 18 jaar ervaring in airconditioning en warmtepompen garandeert JG Airco steeds weer het beste op het gebied van comfort, efficiëntie en lage energiekosten.

Voor- en nadelen van een warmtepompboiler

Voordelen Nadelen
Uitstekende EPB-score en EPC-score
Luchtkanalen vereist bij plaatsing in verwarmde ruimtes
Kwaliteit isolatie zorgt voor amper warmteverlies
Warmtepompboilers hebben voldoende plaats nodig
Gebruiksvriendelijk
Combineerbaar met zonnepanelen en condensatieketel
Geschikt voor woningen zonder gasaansluiting
Mogelijkheid om premie aan te vragen
Lange levensduur
Milieuvriendelijk
Onderhoudsvriendelijk
zonnepanelen jg

Ontdek onze acties op zonnepanelen en warmtepompboilers