JG Solutions | Laadoplossingen - Wallbox voor bedrijven

6 Voordelen van elektrische laadpalen voor bedrijven

Elektrisch rijden is de toekomst. Zeker nu het klimaatakkoord ervoor zorgt dat vanaf 2029 alle nieuw aangekochte voertuigen elektrisch moeten zijn. De nood voor laadpunten neemt met de dag toe. Als bedrijf kan je op deze nood inspelen door (semi-)publieke laadpalen laten installeren op jouw parking. Zo help je niet alleen de plaatsing van laadpunten over heel België versnellen, maar haal je er zelf ook nog voordeel uit. Wij lijsten 6 voordelen voor je op. 

Elektrisch rijden is de toekomst

De toekomst kleurt steeds groener, zeker nu elektrisch rijden de laatste jaren sterk in opmars is. We zien steeds meer elektrische voertuigen op de baan. Daarnaast zal het klimaatakkoord er ook voor zorgen dat er vanaf 2029 in België enkel nog elektrische voertuigen nieuw aangekocht kunnen worden. Al te meer redenen om te investeren in elektrische laadoplossingen

Elektrische wagens worden namelijk aangedreven door een elektromotor. Deze maakt gebruik van elektriciteit opgeslagen in accu’s. Om met je wagen te kunnen rijden moet je dus het accu opladen. Dat doe je best met een laadpaal.

In Vlaanderen zijn er meer dan 4.000 publieke laadpalen beschikbaar. Hiervan zijn er 111 snellaadpunten. Via een laadpas kan je op elk van deze laadpunten je elektrische wagen opladen.

JG Solutions | Laadoplossingen - Wallbox voor bedrijven

Waarom investeren in elektrische laadpunten voor bedrijven?

Aangezien we in de toekomst allemaal de switch zullen moeten maken, zullen er meer laadstations nodig zijn. Om ervoor te zorgen dat België minstens één openbare laadpaal per 10 elektrische voertuigen heeft, werd door de overheid het Clean Power for Transport 2030 initiatief opgezet. Als bedrijf kan je genieten van fiscale stimuleringsmaatregelen als je bijdraagt aan de versnelde plaatsing van laadstations

Naast het feit dat je bijdraagt aan de groenere toekomst van België, haal je als bedrijf nog veel voordelen uit deze slimme investering. We zetten er alvast 6 op een rij.

6 Voordelen op een rij

1. Extra service voor je cliënteel en personeel

Dankzij de installatie van een publieke laadpaal kan je als bedrijf je medewerkers en bezoekers een extra dienst aanbieden. Tijdens hun bezoek kunnen ze hun elektrische wagen eenvoudig voor de deur opladen.

2. Zet je bedrijf op de map

Er bestaan verschillende apps en website waar je alle laadpunten over heel België kan terugvinden. Door een laadstation te laten installeren, zet je dus ook meteen je bedrijf mee op de map. Zo kan je als handelszaak ook nieuwe klanten aantrekken. E-rijders stoppen soms een paar uur om hun auto op te laden. De tijd die ze dan vrij hebben, kunnen ze spenderen om jouw zaak te ontdekken.. 

3. Profiteer van fiscale voordelen

Bedrijven genieten een aanzienlijk belastingvoordeel als ze voor 31 december 2023 een (semi-)publieke laadpaal op de parking laten installeren. Zo krijg je maar liefst 200% belastingaftrek! De periode tussen januari en augustus 2024 daalt dat percentage tot 150%. Nog steeds een groot voordeel. Maar wil je genieten van die grote 200%? Dan kan je best nu al kijken naar de opties voor jouw bedrijf. 

4. Meer inzicht in data

Als bedrijf krijg je toegang tot de data uit de laadpalen. Zo heb je een beter inzicht in het energieverbruik en de CO2-uitstoot. Deze totaaloverzichten besparen je veel tijd bij het indienen van belastinggegevens en geven een mooi beeld van hoe uw bedrijfslaadpalen gebruikt worden.

5. Werk aan een toekomstproof groen imago

De introductie van lage emissiezones en het feit dat je in België vanaf 2029 verplicht bent een elektrisch exemplaar te nemen als je een nieuw voertuig aanschaft, verhoogt de druk voor bedrijven om te investeren in groene oplossingen. 

Hoewel 2029 nu in 2022 nog ver weg lijkt, zal het moment dat het merendeel van de Belgische bevolking elektrisch rijdt snel hier zijn. Je ziet nu al aanzienlijk meer elektrische wagens op de wegen. Een ideaal moment op te investeren in (semi-)publieke laadpunten. Zo is je bedrijf nu al klaar voor de groene veranderingen die eraan komen.

6. Verkorte terugverdientijd

De investering in (semi-)publieke laadpalen die je beschikbaar stelt voor derden of buurtbewoners, verdien je snel terug. Zij kunnen tegen betaling jouw laadpunten gebruiken. Hier zal je niet meteen winst mee maken, maar zal je wel de kost van de installatie sneller terugverdienen. 

Hoe kan je laadoplossingen integreren op jouw bedrijf?

JG Solutions voorziet de installatie van laadoplossingen op maat van jouw bedrijf.  Wij vertrekken hiervoor altijd voor het best passende systeem voor jouw situatie en budget. Je kan steeds vrijblijvend ons professioneel advies aanvragen via ons contactformulier

Deel deze post

Ontdek meer

zonnepanelen jg

Ontdek onze acties op zonnepanelen en warmtepompboilers